100 dagar öppet köp & Klarna
Imponerande idéer till julkappar

Pizzasten LAAVU 37x37cm


  • En av de tjockaste pizzastenarna på marknaden (25mm)

  • Tål väldig hög värme och värmeförändringar

  • Den bästa värmebeständigheten. (alla kända täljstenar testades i Finland 2009-2014, Uleåborgs universitet).

  • Smuts och fett absorberas inte i stenen, lätt att rengöra Livsmedelsduglig, ger inte smak




FRI LEVERANS!



Sku: KIVI

699,00 Kr
ALE -13%

Pizzasten LAAVU 37x37cm

Fler bilder

Pizzasten LAAVU 37x37cm

Produktkod: KIVI


  • En av de tjockaste pizzastenarna på marknaden (25mm)

  • Tål väldig hög värme och värmeförändringar

  • Den bästa värmebeständigheten. (alla kända täljstenar testades i Finland 2009-2014, Uleåborgs universitet).

  • Smuts och fett absorberas inte i stenen, lätt att rengöra Livsmedelsduglig, ger inte smak




FRI LEVERANS!



Tillgänglighet:

Finns I lager, 1-4 vardagar

Special erbjudande 699,00 Kr

Ordinarie pris 799,00 Kr

MOMS25%

Mer information

Om du har funderat på skillnader mellan hemgjord pizza och pizza lagad av italienska restauranger, så är det bra att veta, att den märkbaraste skillnaden är pizzastenen, som ger pizzabottnen den härliga knaprigheten och det traditionella soundet av en stenugn.

Varför denna pizzasten?

  • En av de tjockaste pizzastenarna på marknaden (25mm)
  • Tål väldig hög värme och värmeförändringar
  • Den bästa värmebeständigheten. (alla kända täljstenar testades i  Finland 2009-2014, Uleåborgs universitet).
  • Smuts och fett absorberas inte i stenen, lätt att rengöra.
  • Livsmedelsduglig, ger inte smak

Laavu Pizzasten (vindskydd)

Uppvärmningstiden är ca 30 minuter i en ugn på 250-280 °C

Pizzastenens mått är 37 cm x 37 x 2,5 cm

Laavu är en pizzasten av mycket hög kvalitet, som perfekt lämpar sig till pizza bakning. Bottnen på pizzan blir nästan lika knaprig som vid tillverkning hos de bästa italienska kök. Pizzastenen lämpar sig även utmärkt till brödbakning, också nu blir brödskalets botten utmärkt knaprig. Laavu är en fantastisk pizzasten också i grillen, eftersom det tål mycket höga temperaturer.

Pizzastenen skall värmas upp till en väldigt hög temperatur före användning, så att  botten jämt värms upp.. På detta sätt undviks det mest typiska hemgjorda felet: bottnen förblir rå, samtidigt som fyllningen genomsteks och blir svart.

Placera pizzastenen ovanpå ugnsgallret, så att luften cirkulerar runt pizzastenen. Justera ugnen på möjligast höga värme och låt stenen värmas upp minst 15-30 minuter, helst lite längre. Ju längre du värmer upp pizzastenen, desto snabbare värms bottnen. För att få pizzan lättare på pizzastenen, använd dig av  pizzaspade. Du kan använda även bakpapper till hjälp i överföringen av pizzan i ugnen, men bakpapper får EJ  lämnas under pizzan, eftersom pappret har en menlig påverkan på pizzastenen.

Rengöring och uppvärmingn av pizzastenen 

Pizzastenen måste placeras i en kall ugn eller grill och ugnen bör svalna innan du tar bort den. Alltför snabba temperaturförändringar kan söndra stenen. Alla pizzastenar är känsliga för snabba temperaturförändringar, samt även för ojämn uppvärmning och kontakt med vätskan. När du använder pizzasten, skall du noga ta hänsyn till instruktionerna, för att undvika det att pizzastenen spricker. Torka alltid nogrannt upp pizzastenen, så att det inte kvarstår fukt i porerna. Vi rekommenderar endast borstning till pizzastenens rengöring, så att dess yta rengörs från matresterna, sedan ett lätt svep, företrädesvis med en torr trasa. Eftersom pizzastenen länge har varit i den upphettade ugnen på en mycket hög värme, behöver den inte en desinficerande tvätt, bakterierna dör under uppvärmningen av stenen.

Pizzasten ger din pizza en läcker och krispig pizzabotten och ett knaprigt skal på ditt bröd. Ett mångsidigt tillägg för stekning och bakning.

PIZZA I GRILLEN

Det lönar sig absolut att köra på framställning av pizza i en klotgrill, då smaken på kol, utöver smaken på pizzastenen, ger sitt lilla pikanta tillägg på din fullständiga pizza.  

Var noga med, att sätta stenen i en kall grill / i en kall ugn och värm upp stenen långsamt i grillen / ugnen. Alla pizzastenar som finns på marknaden spricker lätt, på grund av en ojämn eller förr snabb uppvärmning / kylning, varför instruktionerna noggrant skall beaktas vid använding av pizzasten.

 

Mer information

Artikelnummer KIVI
Takuu 10 years

Product Files

Inga filer tillgängliga.