Varukorg:

0 produkt(er) - 0,00 Kr

    Du har inga produkter i din köpkorg

Fri & snabb leverans
Över 100 000 nöjda kunder

PAKETERBJUDANDE tre strofavoritkolstålspannor tillsammans

PAKETERBJUDANDE tre strofavoritkolstålspannor tillsammans

Sku: PANPACK1

1 495,00 Kr
PAKETERBJUDANDE tre strofavoritkolstålspannor tillsammans 4 22

PAKETERBJUDANDE tre strofavoritkolstålspannor tillsammans

Fler bilder

PAKETERBJUDANDE tre strofavoritkolstålspannor tillsammans

Produktkod: PANPACK1

PAKETERBJUDANDE tre strofavoritkolstålspannor tillsammans

Detta paket innehåller:

de Buyer omelettpanna

Antal: 1

Availability: FINNS I LAGER! Expressleverans, 2-5 vardagar leverans till postombud och hemleverans.

de Buyer omelettpanna

Kolstålspanna de Buyer 28 cm

Antal: 1

Availability: FINNS I LAGER! Expressleverans, 2-5 vardagar leverans till postombud och hemleverans.

Kolstålspanna de Buyer 28 cm

de Buyer Mineral B Element rustik panna 28c

Antal: 1

Availability: FINNS I LAGER! Expressleverans, 2-5 vardagar leverans till postombud och hemleverans.

de Buyer Mineral B Element rustik panna 28c

Availability: produktspecifik leveranstid ovan

Special erbjudande 1 495,00 Kr

Ordinarie pris 1 747,00 Kr

MOMS25%

Mer information

Tre storfavoriter i paket!

Kolstålspanna

En kolstålspanna är den viktigaste hörnstenen i varje kök. Om en högklassisk japansk kökskniv är kungen av kökstillbehör är kolstålspannan den obestridliga drottningen. 

Varför en kolstålspanna?

Jämfört med en teflonpanna är en kolstålspanna totalt överlägsen gällande stekegenskaperna. 

Fördelarna med en kolstålspanna begränsas inte endast till stekegenskaperna, det är också ett hälsosammare val. En teflonpanna har ofta skadliga ytkemikalier och -material som tillsammans med maten hamnar i din kropp. Detta finns inte i en kolstålspanna, det enda som kan hamna i din kropp är nyttigt och naturligt järn. 

Kolstålspannan behåller och leder värmen på ett utmärkt sätt. Du bokstavligen steker och bryner köttfärsen, inte kokar den som ofta är fallet för andra stekpannor och på köpet får du en snygg stekyta. Ibland behövs det en ordentlig panna, man bara slösar bort fina köttbitar på usla pannor. 

Det bästa med en kolstålspanna är den inte går att förstöra vid användning. En sliten panna blir som ny, och till och med bättre, med en smula skötsel. 

Professionella kockar världen över prisar de Buyers pannor för deras hållbarhet unika egenskaper. Genom att byta till en kolstålspanna hjälper du till att minska på avfallet av dåliga och kortlivade stekpannor. 

Kolstål vs. gjutjärn?

En kolstålspanna har i stor utsträckning samma bekanta stekegenskaper som en gjutjärnspanna. Problemet med en gjutjärnspanna är dock vikten. En kolstålspanna är betydligt lättare än en gjutjärnspanna och är därför också lättare att hantera. En gjutjärnspanna kan dessutom spricka om man tappar den. 

Gjutjärnspannor har en tendens att absorbera smak av maten. En kolstålspanna är därför ett bättre alternativ för tillagning av ägg- och fiskrätter. 

Hurdan är en bra kolstålspanna?

Om du är på jakt efter en bra panna lönar det sig att fästa uppmärksamheten vid förstärkningen. Ett tjockt stål betyder att produkten är hållbar. De Buyers pannor är marknadens tjockaste, alltså vrids de inte lätt vilket brukar vara ett problem med tunnare kolstålspannor. 

I vårt sortiment finns kolstålspannor från de Buyer både för professionellt bruk och hemmabruk för en rad olika behov: från små blinipannor till stora lantliga pannor med två handtag. Varje kök har sitt behov, därför har vi också plätt-, omelett- och wokpannor. 

de Buyer kolstålspannor

Det över hundraåriga De Buyer är världens mest uppskattade tillverkare av kolstålsprodukter. Kvaliteten på pannorna har under årens lopp uppnått toppnivå och den traditionella designen är fortfarande mycket praktisk. Speciellt De Buyers kolstålspannor har ikonisk status och de är eftertraktade arvsföremål. Pannans historia skrivs ihop med den mörknande, inbrända ytan. 

Priset på en kolstålspanna är på nästan samma nivå eller till och med förmånligare än vanliga ytbehandlade stekpannor från affären, så med tiden blir en kolstålspanna betydligt billigare i användning. Det är inte endast fråga om sparande: det är en ren njutning att laga mat i en bra kolstålspanna.

Olika spistyper

de Buyers kolstålspanna passar för alla spishällar. Det är den perfekta stekpannan för induktionshällar, gasolspisar eller grillen. Undvik dock de allra högsta temperaturerna på induktionshällen så undviker du att pannan vrids och stektemperaturen hålls på en passlig nivå. 

Ta i bruk kolstålspannan (inbränning)

Det allra första steget är att bränna in kolstålspannan.

Pannan diskas först i varmt vatten och torkas sedan torr. Sedan värms pannan upp till medeltemperatur och en skvätt olja eller fett tillsätts, till exempel ister eller linfröolja. Efter det höjs temperaturen lite. Då du låter pannan vara på spisplattan en stund mörknar bottenfärgen. Då botten har mörknat, låt pannan svalna och torka bort överlopps fett. Upprepa processen: 3-4 gånger räcker för ett bra resultat, men det bästa resultatet kan kräva upp till 10-11 upprepningar. Här hittar du mera information om inbränning.

Skötsel av kolstålspannan

Till skillnad från stekpannor med ytbeläggning tål kolstålspannor även redskap i metall, men det lönar sig att använda redskap i silikon, trä eller plast. På det sättet hålls pannans stekyta i bästa skick.

 En misslyckad inbränning bör tas bort med stålull eller sandpapper. Bränn sedan in pannan igen.

 

 

Om kolstålspannan används i mycket höga temperaturer kan botten bucklas. Räta upp botten genom att slå på den med en hammare underifrån. 

OBS! Lägg inte pannan i ugnen, eftersom handtaget endast tål värme upp till 200 grader i max. 15 minuter. Ifall ni vill hålla maten längre i ugnen, vänligen använd Mineral PRO-panna, vars handtag håller bra i ugnens värme. 

Rengöring av kolstålspannan

Diska Mineral B Pro-pannan endast för hand i varmt vatten. Fastbrända matrester kan torkas bort med en tvättsvamp. 

Lägg inte en stekhet panna i kallt vatten, då kan pannan vridas. Torka kolstålspannan efter varje tvätt med papper eller på spisens eftervärme och torka in den med matolja så att den inte rostar. På det viset kan du njuta av din Mineral B Pro-panna i många år framöver. 


En kolstålspanna är en tidig investering. Du sparar på pengarna, miljön och nerverna som annars skulle slösas på flagande och usla pannor. 

Mer information

Artikelnummer PANPACK1
Garanti .

Product Files

Inga filer tillgängliga.

please wait...