Pikatoimitus 1-2 Päivässä
Ilmainen kotiintoimitus 0€

KABOOM! Alen Loppurysäys! JOPA -50 % - VOIMASSA ENÄÄ 4 PÄIVÄÄ

Le Creuset gjutjärnspannor

SKU
20182301400422

Vi kan kontakta er per e-post när produkten finns i lager igen. Prenumerera på en uppdatering genom att skriva in er e-postadress i fältet nedan.

Frakt: Fri leverans

Tillgänglighet: Ej i lager

999,00 Kr

Det är svårt att hitta en elegantare gjutjärnspanna än Le Creusets gjutjärnspanna som andas franskt kök. Pannan har allt du behöver, utan krusiduller.


Gjutjärnspannans emaljyta är värmeisolerande. 


Bränn enkelt in pannan med Muurikas ister. 


Gjutjärnsytan tål mycket, men vi rekommenderar att du använder stekspade från Kuchenprof.


Obs! Mer information nedan. 

  • Nopea toimitus

  • Ilmainen vaihto

  • Myös laskulla tai osamaksulla

Le Creuset gjutjärnspannor
Le Creuset gjutjärnspannor Le Creuset gjutjärnspannor Le Creuset gjutjärnspannor

Le Creuset gjutjärnspanna

 
Le Creuset har i nästan 100 år varit en av den mest uppskattade tillverkaren av kökstillbehör i gjutjärn och de är erkända både bland professionella kök och krävande hemmakockar. 

Det robusta gjutjärnet behåller värmen och stekpannan fungerar därför ypperligt även som serveringskärl. Gjutjärnspannan har dessutom ingen beläggning som kan hamna i maten. Pannan går även att lägga i ugnen, vilket den även är designad för. 

Le Creusets gjutjärnspanna passar utmärkt på alla olika hällar. Den är underbar som stekpanna på induktionshällar. Även handtaget på Le Creusets panna är av gjutjärn. 

Rätt använd och skött håller Le Creusets gjutjärnspanna i flera generationer, dessutom blir non-stickytan bara bättre och bättre med åren.

Använda gjutjärnspannan

Le Creusets gjutjärnspanna är den perfekta stekpannan för till exempel stekning av biffar. Den utmärkta värmefördelningen ger maten en snygg stekyta och gjutjärnet behåller värmen länge. Gjutjärnspannan har värmeegenskaper i toppklass, precis som kolstålspannor. 

Steka med gjutjärnspanna

Den perfekta biffen steks enligt följande: bryn biffen på båda sidorna i gjutjärnspannan och lägg sedan pannan i ugnen, som är på medeltemperatur. På det sättet får biffen en jämnare tillagning och det är enklare att hålla koll på stekgraden. Att endast steka biffen i pannan gör att köttet först blir klart utanpå för att sedan gradvis tillagas på insidan, vilket gör det svårt att få till önskad stekgrad. Kom ihåg att låta biffen vila en stund innan servering efter att du tagit ut den ur ugnen. Medan du väntar kan du göra en snabb reduktion på stekskyn i pannan. Tack vare hällpipen är det enkelt att hälla reduktionen över biffen. 

Rengöring av gjutjärnspannan

Stekpannor i gjutjärn får inte diskas i diskmaskinen, utan de ska diskas för hand i varmt vatten. Efteråt kan pannan smörjas in med lite matolja för skydd.

Rengöring med salt

Eftersom gjutjärnspannor är reptåliga kan fastbränd mat tas bort med hjälp av salt. Häll grovt salt i en kall panna och skrubba den med en torr trasa. Gjutjärnspannan måste vara helt avsvalnad eller kall - saltet kan reagera på värme. Häll sedan lite matolja på det behandlade området och hetta upp pannan. Medan pannan är varm kan du hälla i lite mera matolja för att återuppbygga det skyddande fettlagret som saltet kan ha avlägsnat.


Varje stund med en flagande och vriden teflonpanna är obehövlig. Skaffa en äkta fransk gjutjärnspanna och du har en pålitlig kompanjon för livet.

Mer information
SKU 20182301400422
Garanti .

Leveranstid Not Available
© 2021 Copyright PAISTA.SE