Varukorg:

0 produkt(er) - 0,00 Kr

    Du har inga produkter i din köpkorg

Japanska vattenstenar

Fler bilder

Japanska vattenstenar

Produktkod: EDUNANIWA

Vi importerar själva Naniwas japanska vattenstenar med vilka du slipar dina knivar sylvassa. Ett av de viktigaste redskapen i ett högklassigt kök är japanska vattenstenar. Mer information finns i produktbeskrivningen.

Tillgänglighet: Finns I lager, 7-14 vardagar

Frakt: Fri leverans vid köp över 500kr

Det samlade priset för produkten med tillval: 0,00 Kr

Mer information

Japanska vattenstenar (japanese whetstone tai waterstone)

Vattenstenar delas in enligt grovlek med början från 220 grit (grov) ända till 30 000 grit (superfin). Man använder vanligtvis två till tre olika grovlekar då man slipar japanska knivar. Vid normal slipning av ett slött blad börjar man med 400 grit, sedan går man över till 1000 grit, då uppnår man en skärpa som är typisk för snabbköpsknivar. Det lönar sig att fortsätta slipa japanska knivar med en grovhet på 3000 grit för att få en ordenlig skärpa. 

För basskötsel av knivarna behöver du endast två slipstenar, grit 400 och Naniwa combination stone 1000/3000. Dessutom behöver du en korrigeringssten som rätar upp vattenstenen efter använding. Det blir enklare att slipa knivar om du använder en ställning som stadigt håller slipstenen på plats. 

Om du vill slipa knivbladet extra vasst kan du skaffa slipstenarna Naniwa traditional stone, grit 6000 och Naniwa specialty stone, grit 12 000 som speciellt är utvecklade för det ändamålet. Med dessa slipstenar slipar man traditionellt rakblad och samurajsvärd.

Innan användning av slipstenarna ska de dränkas i vatten ca. 15 minuter så att de suger in tillräckligt med vätska. Slipstenen ska alltid vara våt under slipningen, du väter enkelt stenen med en sprayflaska.

Det är viktigt att ta slipvinkeln i beaktande då man slipar japanska knivar, oftast har de en slipvinkel på 10-15 grader. Bladet placeras på slipstenen i 10-15 graders vinkel och slipas med ett lätt tryck fram och tillbaka på slipstenen. Bladet ska dras cirka 30 gånger fram och tillbaka, därefter upprepas proceduren på andra sidan. Slipningen upprepas tills kniven blivit vass, sedan övergår man till en slipsten med finare grovhet.

Mer information

Artikelnummer EDUNANIWA
Garanti .

Product Files

Inga filer tillgängliga.

Du kanske även är intresserad av följande produkt(er)?

please wait...