Mer information
Globalknivarnas historia
Kravet för Globalkniven var att den skulle vara ett verktyg som uppfyllde stjärnkockarnas tuffa krav. Kniven skulle vara vass, tålig, lätt och noggrant balanserad. Globalkniven respekterar i stor utsträckning den långa japanska knivtillverkningstraditionen, med ett undantag: det genialiska handtaget. Det gropiga stålhandtaget är gjutet i ett stycke, hygieniskt och passar perfekt i handen - och självklart är det elegant.
Tillverkning av Globalknivar
Globalkniven består av tre delar. Den tillverkas av två separata delar, handtaget och bladet, som svetsas samman till den enhetliga, sömlösa stålkniven. Globalknivens handtag fylls med havssand för att få en exakt viktfördelning. Du känner garanterat skillnaden mellan en vanlig kniv och en äkta Globalkniv. Det gropiga handtaget sänks ner i kromdioxid för att bli helt svart. Därefter poleras handtaget och kromdioxiden stannar i groparna. De kännspaka groparna reflekterar värme, mellan handtaget och handen finns ett isolerande lager luft som håller handtaget varmt och ger ett bra grepp även då det är vått. Globalknivarna färdigställs genom att slipas rakbladsvassa.
Knivserie från Global
I vårt sortiment hittar du både kockkniven Global G-2 och skalkniven Global GSF-15 med 8 cm:s blad. Med dessa två får du ett heltäckande Global-knivsetför nästan all matlagning.
Slipa Globalknivar
Globalknivarna har ett extremt starkt blad och därför hålls de vassa länge. Det lönar sig ändå att slipa Globalknivarna ibland så att de förblir i nyskick. Det bästa verktyget för slipning av japanska knivar är ett set med japanska vattenstenar. Du behöver inte vara rädd för stenslipning, det är mycket enkelt och efter endast lite övning lyckas det varje gång. Ett annat bra verktyg för att hålla bladet vasst är ett keramisk brynstål. Regelbunden användning av brynstålet håller bladet i fint skick och minskar behovet av slipning.
Förvaring och användning av Globalknivar
Det är enkelt att använda japanska knivar bara man kommer ihåg två grundregler: handtvätt och rätt förvaring. Meningen med dessa två regler är en sak: förhindra att kniven skadas. Ett hårt slipat blad skadas lätt mot andra metallföremål i till exempel diskmaskinen eller kökslådan. Därför ska du inte heller slå eller vrida kniven.
Diska kniven och torka den efter varje användning. Sura matrester kan fräta in i stålet och göra så att bladet blir slött. Efter torkningen kan du skydda kniven till exempel i ett knivblock eller på en magnetställning. En välskött kniv håller i flera årtionden.
Mer information
Artikelnummer | 17102 |
---|---|
Garanti | . |
Campaign label (MARKKINOINTI) | Inte tillgängligt |