Varukorg:

0 produkt(er) - 0,00 Kr

    Du har inga produkter i din köpkorg

de Buyer rustik panna 32cm

Produktkod: EDU5614.32

de Buyer rustik panna 32cm

Fler bilder

Fri leverans, undantagsvis i 10-12 vardagar.


Fungerar utmärkt på alla spisar, värmekällor, inberäknad induktionshäll.


De Buyer Mineral B Rustik panna 32 cm


De Buyers rustika panna är perfekt för till exempel då man lagar stora mängder av potatis eller andra grönsaker. Dess höga kanter minskar stänk och köket hålls snyggt och rent.  


De Buyer Mineral B rustika panna i kolstål är helt utan ytbeläggning, varför den är väldigt långvarig och dess non-stick egenskaper endast förbättras med åren i användning.


Denna panna, som till formen är en traditionell fransk lyonnaise-panna, är ett av de mest mångsidiga köksredskap.


Det lönar sig att att beställa en tub Muurika ister för inbränning av pannan.


Det lönar sig även att beställa ett glaslock till pannan. Användning av locket med pannan ger fler funktioner, till exempel sjudning. Du hittar locket här.

Tillgänglighet: Slut i lager

Frakt: Fri leverans

Det samlade priset för produkten med tillval: 0,00 Kr

Mer information


Storlek

  • Yttre diameter: 32 cm
  • Botttendiameter: 22,5 cm
  • Höjd: 9 cm
  • Förstärkning: 2,5 mm
  • Vikt: 3 kg

De Buyer rustik panna

Till skillnad från ytbehandlade pannor blir non-stick egenskaperna i De Buyers rustik panna i kolstål bara bättre med åren. Eftersom pannan inte är ytbehandlad lossnar det inte heller hälsofarliga ytkemikalier och -material från den så som det ofta gör från teflon- och andra pannor. 

 

De Buyers kolstålspanna har en kanthöjd på 8,5 cm vilket förhindrar stänk. Tack vare de höga kanterna är det enkelt att tillreda en stor mängd olika råvaror i pannan. I pannan kan du steka råvaror och sedan lägga till rikligt med vätska för att laga en sås. På det sättet får såsen alla goda och viktiga smaker från själva råvarorna.

 

Det är ingen slump att professionella kockar väljer kolstålspannor då matlagningen måste lyckas varje gång. Stålets värmefördelning, hållbarhet och non-stickegenskaper är överlägsna faktorer då du vill uppnå den perfekta stekytan. Det går att jämföra stekegenskaperna med en gjutjärnspanna, men kolstålspannan är lättare och reagerar snabbare på temperaturskiftningar. Därför är en kolstålspanna trevligare och enklare att använda.

Kolstålspanna de Buyer

Det över hundraåriga De Buyer  är världens mest uppskattade tillverkare av kolstålsprodukter. Kvaliteten på pannorna har under årens lopp uppnått toppnivå och den traditionella designen är fortfarande mycket praktisk. Speciellt De Buyers kolstålspannor har ikonisk status och de är eftertraktade arvsföremål. Pannans historia skrivs ihop med den mörknande, inbrända ytan. Priset på en kolstålspanna är på nästan samma nivå eller till och med förmånligare än vanliga ytbehandlade stekpannor från affären, så med tiden blir en kolstålspanna betydligt billigare i användning. Det är inte endast fråga om sparande: det är en ren njutning att laga mat i en bra kolstålspanna.

Val av kolstålspanna

de Buyers Mineral B-kolstålspannor är marknadens tjockaste och de tål olika värmekällor på ett ypperligt sätt. Tunna kolstålspannor är känsligare för vridningar, speciellt om pannan används på en induktionshäll. I vårt sortiment finns flera olika kolstålspannor, dessutom har vi specialpannor så som wok- och blinipannor.

32 cm stekpanna  är i rejäl storlek. Utmärkt för matlagning för ett större sällskap.

Ta i bruk kolstålspannan (inbränning)

Det allra första steget är att bränna in kolstålspannan.

Pannan diskas först i varmt vatten och torkas sedan torr. Sedan värms pannan upp till medeltemperatur och en skvätt olja eller fett tillsätts, till exempel ister eller linfröolja. Efter det höjs temperaturen rejält.  Då du låter pannan vara på spisplattan en stund mörknar bottenfärgen. Då botten har mörknat och det har uppstått rök, låt pannan svalna och torka bort överlopps fett. Upprepa processen: 3-4 gånger räcker för ett bra resultat, men det bästa resultatet kan kräva upp till 10-11 upprepningar. Här hittar du mera information om inbränning. Instruktioner för inbränning hittar du här 

 

Skötsel av kolstålspannan

Till skillnad från stekpannor med ytbeläggning tål kolstålspannor även redskap i metall, men det lönar sig att använda redskap i silikon, trä eller plast. På det sättet hålls pannans stekyta i bästa skick. Om ytan repas eller om maten bränns fast kan pannan slipas lätt med sandpapper, bränn sedan in pannan. 

Om kolstålspannan bucklas med tiden, till exempel vid användning i mycket höga temperaturer, går den att räta upp genom att slå på botten med en hammare underifrån. 

Rengöring av kolstålspannan

 Diska kolstålspannan endast för hand i varmt vatten. Man kan aldrig tvätt pannan i tvättmaskinen och använd inte tvåttmedel. Fastbrända matrester kan torkas bort med en tvättsvamp. Lägg inte en stekhet panna i kallt vatten, då kan pannan vridas. Torka kolstålspannan efter varje tvätt med papper eller på spisens eftervärme och torka in den med matolja så att den inte rostar.

 

Mer information

Artikelnummer EDU5614.32
Garanti Forever
Campaign label Inte tillgängligt

Product Files

Inga filer tillgängliga.

Du kanske även är intresserad av följande produkt(er)?

please wait...