100 dagar öppet köp & Klarna
Imponerande idéer till julkappar

de Buyer Mineral B Element rustik panna 28c

De Buyer Mineral B Rustik panna


De Buyers rustik panna är den perfekta stekpannan då du vill laga en större mängd potatis, andra rotfrukter eller grönsaker. De höga kanterna hindrar stänk och håller köket rent och snyggt. 


De Buyer Mineral B rustik panna i kolstål är inte ytbehandlad vilket medför att den håller länge och att non-stickegenskaperna bara blir bättre med åren.


Denna traditionellt franska lyonnaisepanna är en av de mångsidigaste pannorna du kan ha i ett kök.


Det lönar sig att också beställa en tub av Muurikkas ister för inbränning.


Beställ även ett glaslock för att göra pannan ännu mångsidigare. Lock hittar du här. 

Sku: 5614.28

689,00 Kr
ALE -0%

de Buyer Mineral B Element rustik panna 28c

Fler bilder

de Buyer Mineral B Element rustik panna 28c

Produktkod: 5614.28

De Buyer Mineral B Rustik panna


De Buyers rustik panna är den perfekta stekpannan då du vill laga en större mängd potatis, andra rotfrukter eller grönsaker. De höga kanterna hindrar stänk och håller köket rent och snyggt. 


De Buyer Mineral B rustik panna i kolstål är inte ytbehandlad vilket medför att den håller länge och att non-stickegenskaperna bara blir bättre med åren.


Denna traditionellt franska lyonnaisepanna är en av de mångsidigaste pannorna du kan ha i ett kök.


Det lönar sig att också beställa en tub av Muurikkas ister för inbränning.


Beställ även ett glaslock för att göra pannan ännu mångsidigare. Lock hittar du här. 

Tillgänglighet:

Finns I lager, 1-4 vardagar

689,00 Kr
MOMS25%

Mer information


Storlek

  • Yttre diameter: 28cm
  • Bottendiameter: 20cm
  • Höjd: 8,7cm
  • Förstärkning: 2,5mm
  • Vikt: 2,47kg

De Buyer rustik panna

Till skillnad från ytbehandlade pannor blir non-stickytan i De Buyers rustik panna i kolstålbara bättre med åren. Eftersom lantpannan inte är ytbehandlad lossnar det inte heller hälsofarliga ytkemikalier och -material från den så som det ofta gör från teflon- och andra pannor. 

De Buyers kolstålspanna har en kanthöjd på 8,5 cm vilket förhindrar stänk. Tack vare de höga kanterna är det enkelt att tillreda en stor mängd olika råvaror i pannan. I pannan kan du steka råvaror och sedan lägga till rikligt med vätska för att laga en sås. På det sättet får såsen alla goda och viktiga smaker från själva råvarorna.

Det är ingen slump att professionella kockar väljer kolstålspannor då matlagningen måste lyckas varje gång. Stålets värmefördelning, hållbarhet och non-stickegenskaper är överlägsna faktorer då du vill uppnå den perfekta stekytan. Det går att jämföra stekegenskaperna med en gjutjärnspanna, men kolstålspannan är lättare och reagerar snabbare på temperaturskiftningar. Därför är en kolstålspanna trevligare och enklare att använda.

De Buyer

Det över hundraåriga De Buyer är världens mest uppskattade tillverkare av kolstålsprodukter. Kvaliteten på pannorna har under årens lopp uppnått toppnivå och den traditionella designen är fortfarande mycket praktisk. Speciellt De Buyers kolstålspannor har ikonisk status och de är eftertraktade arvsföremål. Pannans historia skrivs ihop med den mörknande, inbrända ytan. Priset på en kolstålspanna är på nästan samma nivå eller till och med förmånligare än vanliga ytbehandlade stekpannor från affären, så med tiden blir en kolstålspanna betydligt billigare i användning. Det är inte endast fråga om sparande: det är en ren njutning att laga mat i en bra kolstålspanna.

Val av kolstålspanna

de Buyers Mineral B-kolstålspannor är marknadens tjockaste och de tål olika värmekällor på ett ypperligt sätt. Tunna kolstålspannor är känsligare för vridningar, speciellt om pannan används på en induktionshäll. I vårt sortiment finns 5 olika kolstålspannor, dessutom har vi specialpannor så som wok- och blinipannor.

24 cm omelettpanna med rundade kanter vilket gör det enklare att vända omeletten. Pannan fungerar också utmärkt som pannkakspanna eller som liten standardpanna.

28 cm stekpanna, vår populäraste panna för all sorts stekning.

32 cm stekpanna utrustad med extra handtag. Utmärkt för matlagning för ett större sällskap.

28 cm rustik panna, perfekt för till exempel stekning av grönsaker. Pannans höga kanter minskar stänk och det går bra att tillreda en större mängd mat på samma gång. Utmärkt även för såstillverkning.

24 cm lantpanna. Passar för till exempel grillen tack vare de korta handtagen. Den perfekta pannan att lyfta direkt på bordet vid exempelvis grillfester.

 

 

Ta i bruk kolstålspannan (inbränning)

Det allra första steget är att bränna in kolstålspannan.

Pannan diskas först i varmt vatten och torkas sedan torr. Sedan värms pannan upp till medeltemperatur och en skvätt olja eller fett tillsätts, till exempel ister eller linfröolja. Efter det höjs temperaturen lite. Då du låter pannan vara på spisplattan en stund mörknar bottenfärgen. Då botten har mörknat, låt pannan svalna och torka bort överlopps fett. Upprepa processen: 3-4 gånger räcker för ett bra resultat, men det bästa resultatet kan kräva upp till 10-11 upprepningar. Här hittar du mera information om inbränning.

 

 

Skötsel av kolstålspannan

Till skillnad från stekpannor med ytbeläggning tål kolstålspannor även redskap i metall, men det lönar sig att använda redskap i silikon, trä eller plast. På det sättet hålls pannans stekyta i bästa skick. Om ytan repas eller om maten bränns fast kan pannan slipas lätt med sandpapper, bränn sedan inpannan. 

Om kolstålspannan bucklas med tiden, till exempel vid användning i mycket höga temperaturer, går den att räta upp genom att slå på botten med en hammare underifrån. 

Rengöring av kolstålspannan

Diska kolstålspannan endast för hand i varmt vatten. Fastbrända matrester kan torkas bort med en tvättsvamp. Lägg inte en stekhet panna i kallt vatten, då kan pannan vridas. Torka kolstålspannan efter varje tvätt med papper eller på spisens eftervärme och torka in den med matolja så att den inte rostar.

Mer information

Artikelnummer 5614.28
Takuu Forever

Product Files

Inga filer tillgängliga.

Du kanske även är intresserad av följande produkt(er)?