Varukorg:

0 produkt(er) - 0,00 Kr

    Du har inga produkter i din köpkorg

de Buyer Mineral B kolstålspanna 36cm

Produktkod: 5610.36

de Buyer Mineral B kolstålspanna 36cm

Fler bilder

De Buyer Mineral B 36 cm


de Buyers 32 cm breda kolstålspanna är den perfekta standardpannan för all sorts stekning. Du kan steka saftiga biffar eller grönsaker för upp till sex personer samtidigt. 


Bottendiameter: 27,5cm

Tillgänglighet: Om 2-4 veckor får vi in mera.

Frakt: Fri leverans
879,00 Kr
MOMS25%

Mer information

Storlek

  • Yttre diameter: 36cm
  • Bottendiameter: 27,5cm
  • Höjd: 5,1cm
  • Förstärkning: 3mm
  • Vikt: 3,53kg

Kolstålspanna

Kolstålspannan är hörnstenen i varje kök och nästan lika viktig som kockkniven. Kolstålspannan non-stickegenskaper blir bara bättre med åren, därför är den helt överlägsen i jämförelse med en teflonpanna. Kolstålspannan är dessutom ett hälsosamt alternativ: inga ytkemikalier eller -material hamnar i din mat, så som ofta är fallet med teflonpannor.

Om du uppskattar stekyta och smak är kolstålspannan det absoluta valet för dig. Kolstålet fördelar värmen snabbt och jämnt över hela pannan. Skillnaden mellan vanliga, långsamt värmeledande pannor är som natt och dag. Med en kolstålspanna steker du verkligen, ytan blir härligt krispig och köttfärsen bryns - inte kokas.

En kolstålspanna har i stor utsträckning samma bekanta stekegenskaper som en gjutjärnspanna. Kolstålspannan är ändå betydligt lättare än en gjutjärnspanna och därför enklare att hantera. Dessutom reagerar kolstålspannan snabbare på temperaturskiftningar. Eftersom kolstålet inte är lika poröst som gjutjärn absorberar det inte heller smaker från maten, därför passar kolstål bra för äggvitehaltiga råvaror - så som ägg och fisk.

Det bästa med en kolstålspanna är den inte går att förstöra vid användning. En sliten panna blir som ny, och till och med bättre, med en smula skötsel.

En livslång panna som bara blir bättre med åren, med utmärkta stekegenskaper och dessutom till ett förmånligt pris? Om du en gång skaffat en kolstålspanna finns det inga andra alternativ.

Professionella kockar världen över prisar de Buyers pannor för deras hållbarhet unika egenskaper. Genom att byta till en kolstålspanna hjälper du till att minska på avfallet av dåliga och kortlivade stekpannor.

Hurdan är en bra kolstålspanna?

Om du är på jakt efter en bra panna lönar det sig att fästa uppmärksamheten vid förstärkningen. Ett tjockt stål betyder att produkten är hållbar. De Buyers Mineral B-pannor är marknadens tjockaste, alltså vrids de inte lätt vilket brukar vara ett problem med tunnare kolstålspannor. Speciellt de höga effekterna på induktionshällar brukar vrida pannor då de utsätts för snabba temperaturskiftningar. 

I vårt sortiment finns kolstålspannor från de Buyer både för professionellt bruk och hemmabruk för en rad olika behov: från små omelettpannor till stora lantliga pannor med två handtag. Dessutom har vi specialpannor, så som blini- och wokpannor. 

de Buyer Mineral B

Det över hundraåriga De Buyer är världens mest uppskattade tillverkare av kolstålsprodukter. Kvaliteten på pannorna har under årens lopp uppnått toppnivå och den traditionella designen är fortfarande mycket praktisk. Speciellt De Buyers kolstålspannor har ikonisk status och de är eftertraktade arvsföremål. Pannans historia skrivs ihop med den mörknande, inbrända ytan. Priset på en kolstålspanna är på nästan samma nivå eller till och med förmånligare än vanliga ytbehandlade stekpannor från affären, så med tiden blir en kolstålspanna betydligt billigare i användning. Det är inte endast fråga om sparande: det är en ren njutning att laga mat i en bra kolstålspanna.

Kolstålspanna för induktionshäll

de Buyer kolstålspanna är den perfekta stekpannan för induktionshällen, gasolspisen, grillen och alla andra spistyper. 

Ta i bruk kolstålspannan (inbränning)

Det allra första steget är att bränna in kolstålspannan.

Pannan diskas först i varmt vatten och torkas sedan torr. Sedan värms pannan upp till medeltemperatur och en skvätt olja eller fett tillsätts, till exempel ister eller linfröolja. Efter det höjs temperaturen lite. Då du låter pannan vara på spisplattan en stund mörknar bottenfärgen. Då botten har mörknat, låt pannan svalna och torka bort överlopps fett. Upprepa processen: 3-4 gånger räcker för ett bra resultat, men det bästa resultatet kan kräva upp till 10-11 upprepningar. Här hittar du mera information om inbränning.

 

 

Skötsel av kolstålspannan

Till skillnad från stekpannor med ytbeläggning tål kolstålspannor även redskap i metall, men det lönar sig att använda redskap i silikon, trä eller plast. På det sättet hålls pannans stekyta i bästa skick.

En misslyckad inbränning bör tas bort med stålull eller sandpapper. Bränn sedan in pannan igen. 

OBS! Lägg inte pannan i ugnen, eftersom handtaget endast tål värme upp till 200 grader i max. 15 minuter. Ifall ni vill hålla maten längre i ugnen, vänligen använd Mineral PRO-panna, vars handtag håller bra i ugnens värme. 

 

 

Om kolstålspannan används i mycket höga temperaturer kan botten bucklas. Räta upp botten genom att slå på den med en hammare underifrån. 

Rengöring av kolstålspannan

Diska kolstålspannan endast för hand i varmt vatten. Fastbrända matrester kan torkas bort med en tvättsvamp. Lägg inte en stekhet panna i kallt vatten, då kan pannan vridas. Torka kolstålspannan efter varje tvätt med papper eller på spisens eftervärme och torka in den med matolja så att den inte rostar.

Mer information

Artikelnummer 5610.36
Garanti Forever
Campaign label Inte tillgängligt

Product Files

Inga filer tillgängliga.

please wait...