Ägg och Bacon, del 2

 
 

Del två av den moderna tolkningen på ett av världens mest klassiska recept, ägg med bacon. Denna gång ska vi pochera ägget.


Till en början: blanda ihop lite whisky, lönnsirap och farinsocker och pensla på baconskivorna. Torka sedan baconet i ugnen likt det första receptet: 120°C i ugn i 1.5 timme tills krispigheten kommer fram.


Lite innan baconet blir klart, placera plastfolie i en kaffekopp och smörj det med olivolja, ha sedan i ett helt ägg i det smorda plastfoliet, salta och ha i andra önskade kryddor.


Knyt sedan ihop foliet till en påse runt ägget. Sänkt sedan ner påsen helt i en kastrull med kokande vatten, utan att påsen når botten eller kanterna av kastrullen. Använd en slev eller en stekspade för att hålla upp påsen.


Låt ägget ligga i ca 4,5minuter i det kokande vattnet, ta sedan upp påsen och öppna den försiktigt.

När baconskivorna är klara i ugnen torka av dom i hushållspapper och placera dom på ett rostat bröd tillsammans med det pocherade ägget och en kopp kaffe.


Smaklig måltid!

 
 

Jag rekommenderar:

 
 
 

Rosendahl Grand Cru tallrik

19 cm

 

 

 
 
 
 
de Buyer stekspade 12cm
 

 

 

 

 
 

Kastruller